"Mensen zijn het beu en er is maar één oplossing: nieuwe verkiezingen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Partijvoorzitters Coens (CD&V), Lachaert (Open Vld) en Bouchez (MR) proberen een federale regering op de been te brengen met SP.A, N-VA en CDH. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gelooft echter niet dat zij in hun missie zullen slagen.

"Men noemt hen de drie koningen, maar mij lijken ze meer figuren uit de parabel der blinden van Bruegel waar blinden elkaar lijken te ondersteunen, maar eigenlijk toch in de gracht vallen."

"Ik heb ze alleen maar ruzie zien maken en niet over de inhoud horen praten. Er zijn meer selfies genomen dan dat er voorstellen op tafel liggen", vertelt Van Grieken bij VTM Nieuws.

Kleutergedrag

"Ik vind het een triestig schouwspel. We gaan een economische crisis tegemoet, er staan jobs op het spel, er is een gat in de begroting en de kleuterscholen mogen dan wel dicht zijn, maar het kleutergedrag is nog niet achter de rug."

Vlaams Belang doet het goed in de peilingen en dus hoopt de voorzitter op een nieuwe stembusgang. "Mensen zijn dit meer dan beu en er is maar één oplossing om uit dit circus te kunnen ontsnappen en dat zijn nieuwe verkiezingen."