Steven Van Gucht terug uit vakantie: "Hopelijk volgend jaar terugkeren naar meer normale samenleving"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Steven Van Gucht is terug uit vakantie en neemt opnieuw het woord tijdens de persconferenties van het Crisiscentrum. Maandag uitte hij zijn begrip voor de 'corona-moeheid', maar lanceerde hij wel een belangrijke oproep.

“Veel mensen zijn corona-moe en er is een tendens om schuldigen te zoeken en kritiek te geven. Dat is begrijpelijk, maar ik wil herhalen dat een virus niemand zijn fout is en dat we dit samen moeten oplossen", stelt Steven Van Gucht.

“Sommigen die de maatregelen beu zijn, twijfelen soms aan de realiteit van de verspreiding van het virus en de ernst van de infectie. Er circuleren veel misvattingen op het internet en complottheorieën."

"Sommigen, veelal jongeren, voelen zich niet altijd betrokken tot het probleem, maar ze moeten er rekening mee houden dat ook zij allemaal oudere familieleden of collega’s hebben die wel risico lopen."

Terugkeer naar normale samenleving

"Het virus een onzichtbare vijand, maar deze crisis is wel degelijk heel reëel en we moeten dit samen oplossen. Houd vol, heb moed en aanvaard dat we nog enkele moeilijke maanden tegemoet gaan."

"Maar ik heb er vertrouwen in dat we hopelijk volgend jaar kunnen terugkeren naar een meer normale samenleving. Dit gaat uiteindelijk voorbijgaan.”