Steven Van Gucht geeft ons meer inzicht in de coronabesmettingen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Steven Van Gucht is terug uit vakantie en neemt opnieuw het woord tijdens de persconferenties van het Crisiscentrum. Maandag legde hij uit dat het coronavirus niet enkel een probleem in Antwerpen is en gaf hij inzicht in welke bevolkingsgroepen het meest getroffen worden.

"Het virus circuleert opnieuw intens op ons grondgebied en voorlopig blijven deze cijfers nog stijgen. We noteren reeds 13 gemeenten met meer dan 1 op 1000 besmette personen in de voorbije week. Het aantal patiënten op intensieve zorgen is verdubbeld sinds begin juli.”

Dichtbevolkt en lagere socio-economische status

“Dit is niet enkel een probleem in Antwerpen. We zien stijgingen op verschillende plaatsen in bijna alle provincies, voornamelijk in de dichtbevolkte steden en in wijken met lagere socio-economische status", aldus Steven Van Gucht.

"Het meeste aantal besmettingen vindt nog altijd plaats bij twintigers en dertigers, maar ondertussen stijgt het aantal besmettingen ook bij andere leeftijdsgroepen.”

Gezamenlijke inspanningen

“We weten nog niet hoe hoog en hoelang deze golf zal worden, maar ik heb er vertrouwen in dat we deze golf onder controle kunnen krijgen met gezamenlijke inspanningen. We moeten de basisregels wel consistent toepassen. Beperk uw nauwe contacten tot maximaal 5 mensen.”