Duitse aanpak van kinderen met corona: “Wie niet luistert, speelt zijn kinderen kwijt”

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Duitse kinderen die met het coronavirus besmet worden, moeten op een bijzondere manier aangepakt worden, maar dat is niet naar de zin van de Kinderbescherming.

In het Duitse Hannover moeten kinderen die besmet geraken met het coronavirus thuis in isolement gestoken worden, meldt De Telegraaf. Ze moeten gescheiden van hun ouders leven, in een afgesloten ruimte. Ook maaltijden moet het kind alleen opeten. De regels zijn ook geldig voor kinderen die niet positief testten, maar in contact kwamen met een besmet kind, bijvoorbeeld op een speelplein.

De Kinderbescherming is ziedend van woede. ”Een quarantaine is voor een familie, in het bijzonder voor de kinderen, al belastend genoeg. Om kinderen van hun ouders te isoleren, is een vorm van psychisch geweld”, zegt Heinz Hilger, directeur van de Bond voor Kinderbescherming.

Volgens de regioverantwoordelijken van Hannover staat dit zo beschreven in de Infectiebeschermingswet en is dit veel beter dan de kinderen op te nemen in het ziekenhuis. Wie zich niet aan de regel houdt, kan zijn kind kwijt spelen, staat in dezelfde wet. Volgens een vereniging die zich tegen de regels verzet trekken ouders hun gordijnen dicht bij etenstijd, uit angst dat de buren de familie zouden verraden.