Politievakbond benoemt probleem na onlusten aan de kust: “Dat uitschot moet kort gehouden worden”

door: MRO
Vincent Houssin
Afbeelding bron: Photonews
Probleemjongeren uit Brussel schopten de afgelopen week herrie aan de kust en dat zindert na. Vincent Houssin van politievakbond VSOA wil dat het probleem wordt benoemd én streng aangepakt, want het gaat steeds om dezelfde groep jongeren.

“Het is opnieuw met uitschot uit bepaalde probleemwijken in Brussel dat er miserie is geweest. Het Parket in West-Vlaanderen speelt hier nu wel kort op de bal en stelt een voorbeeld door het probleem wél aan te pakken. Maar het wordt tijd dat men ook in Brussel dit probleem structureel aanpakt", zegt Vincent Houssin van politievakbond VSOA in gesprek met Redactie24.

"Het stoot ook veel mensen tegen de borst dat deze groepen criminelen stelselmatig 'jongeren' worden genoemd. Wij hebben een andere definitie over het woord 'jongeren'. Nee, het zijn jonge criminelen en veelal uitschot."

“Ik ben akkoord dat het over een minderheid gaat, maar dan kan het zeker niet moeilijk zijn om die minderheid aan te pakken. Als we alle gemeenten in Brussel overschouwen dan spreken we over een paar honderd jongeren die in verschillende probleemwijken zijn gevestigd en die daar de macht proberen over te pakken.”

Kort op de bal spelen

“Als men daar niet kort op de bal speelt, dan zorgt dat er inderdaad voor dat men het in Brussel niet meer in de hand heeft. En het volledig verziekt voor de andere bewoners die zich wel aan de normen en waarden houden van onze maatschappij. Het wordt echter nog erger als deze jongeren samen naar andere plaatsen trekken”, stelt Vincent Houssin in gesprek met Redactie24.

“Men moet de bron gaan aanpakken, want ik hoor vaak zeggen: ‘Ze hebben geen tuin’ en ‘Het zijn kansarmen’. Tussen de mensen die geen tuin hebben, is er maar een kleine minderheid die uitschot is.”

“Uitschot hoort niet thuis op het strand of op recreatiedomeinen. Die moeten kort gehouden worden. Dat zijn uiteindelijk jonge criminelen en mensen die eropuit zijn om overal baas te spelen of anders amok te maken en dat moet een keer gaan stoppen.”