Na dopingschandaal is er zéér verrassend nieuws over Lance Armstrong dat de wenkbrauwen doet fronsen

bron: HLN/ Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Lance Armstrong, de 46-jarige ex-renner, werd ooit betrapt op doping. Hierdoor won hij maar liefst zeven keer de Ronde van Frankrijk. Hij wordt ervan beschuldigd leider te zijn van "het meest gesofisticeerde, professionele en succesvolle dopingprogramma ooit in de sportgeschiedenis." Jarenlang verdween hij uit de schijnwerpers, maar daar blijkt nu verandering in te komen.

Lance Armstrong is dé eregast op de Ronde van Vlaanderen. Wouter Vandenhaute haalde de man terug naar de wielerwereld. Armstrong zal er een rondrit maken met de fiets, een lezing geven en meerijden met Vandenhaute zelf.

Volgens Vandenhaute moet Amrstrong terug opgenomen worden “in de grote wielerfamilie”. Zijn straf? Dat is volgens Vandenhaute niet in evenwicht. “Lance Armstrong blijft een groot kampioen. Ik heb al jaren het gevoel dat hij vooral gestraft is voor zijn arrogantie”, laat hij weten.

“Uiteraard moeten we in de wielersport inspanningen blijven leveren in de strijd tegen doping, maar we moeten ook in het reine leren komen met ons verleden”, vertelt Vandenhaute.