Daklozen krijgen 500 euro, hun reactie is werkelijk hartverscheurend

bron: Bruzz
door: Redactie
Afbeelding bron: YouTube
'Would You React?' is een online platform en heeft nu een video op Youtube geplaatst, waarbij ze aan 24 daklozen in Brussel 500 euro schenken. Zo hopen ze de wereld wakker te maken dat daklozen het écht moeilijk hebben, en dat meer mensen hen willen steunen.

Vele mensen lopen bedelaars gewoon voorbij. Ze denken dat ze toch maar enkel alcohol en drugs zullen kopen met het geschonken geld. Toch is dat niet altijd de realiteit. En dat wil 'Would You React?' duidelijk maken met hun nieuwe video, waarbij ze 500 euro aan daklozen schenken én een boekje met bemoedigende tekstjes. 

Mensen zijn wel sneller geneigd om bedelaars en daklozen geld te schenken rond de Kerstperiode. "In de kerstperiode ontvangen zij tien keer meer giften dan tijdens de rest van het jaar", aldus Jonathan Lambinet van 'Would You React?'.

Hoe hij aan al dat geld kwam? Simpel. "Op sociale media vroeg ik aan de leden van ons platform om voor mensen die op straat leven een klein bedrag over te schrijven en dat te voorzien van een bemoedigend tekstje. Meer dan 750 mensen gaven gehoor aan die oproep en zo konden we een totaal bedrag van 12.000 euro inzamelen. Dat geld hebben we in schijven van 500 euro uitgedeeld aan 24 daklozen. Zij kregen ook ‘een geluksboek’ waarin de tekstjes van de gulle schenkers gebundeld werden." 

De video is werkelijk hartverscheurend. Het laat zien dat de daklozen het geld eerst niet willen aannemen, of het nadien aannemen met veel tranen. Het is duidelijk dat dit mensen zijn met een hart, die zeer dankbaar zijn.

De organisatie hoopt nu dat meer mensen, ook doorheen het jaar, de daklozen willen steunen.