Rode Duivel Thibaut Courtois stuurt deze geweldige sms's naar jongetje met leukemie

bron: Het Belang van Limburg
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Deze zomer gaan de ogen weer gericht staan op onder meer Thibaut Courtois. De doelman moet de Rode Duivels mee het WK helpen winnen.

Intussen heeft Courtois zijn groot hart getoond. Met oudjaar was hij nog op bezoek geweest bij de achtjarige Jorgo uit Zonhoven. Hij ligt in het ziekenhuis met leukemie.

Na drie zware chemobehandelingen is alle hoop nu gevestigd op stamceltherapie. Daarvoor bleek Chrissi, het één jaar oudere zusje van Jorgo, de meest geschikte donor. “Zij vormde de perfecte match, wat niet vaak voorkomt”, zegt Jorgo's papa Jani in Het Belang van Limburg. “We hebben Chrissi goed uitgelegd wat er zou gebeuren, dus ze besefte dat vrij goed.”

Voor die operatie stuurde Courtois nog een sms'je naar Jorgo. "Succes Jorgo", stuurde hij. "Een topgast", reageert papa Jani. 

Het gezin moet nu hopen dat stamceltherapie aanslaat. “Dat is heel moeilijk te voorspellen”, zegt Jani. “Deze week heeft Jorgo wel hard afgezien van de chemo. Sowieso zal hij nog een jaar opgevolgd worden. We kunnen alleen maar hopen op het beste.”