Werkloosheidsuitkering moet beperkt worden in tijd volgens N-VA

bron: De Morgen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Goed nieuws, want er zijn ontzettend veel vacatures bij VDAB. Het slechte nieuws is dat ongeveer een derde niet ongevuld raakt. Dat is problematisch vind ook N-VA die pleit voor een nieuwe maatregel om knelpuntvacatures in te vullen.

"Vooral voor hogere profielen, zoals verpleegkundigen of calculators in de bouw, ligt de invullingsgraad erg laag”, klinkt het bij VDAB. VDAB kon slechts 70,5 procent invullen van de 258.124 vacatures in 2017. "Dat is relatief weinig. We voelen de krapte op de arbeidsmarkt toenemen", zegt Willem Vansina, verantwoordelijke van de VDAB-studiedienst.

De werkloosheidsuitkeringen moeten beperkt worden in tijd klinkt het bij N-VA. Dat meldt kamerlid Wouter Raskin. Dat is geen nieuw standpunt van de partij, die de vorige verkiezingscampagne hierop ook al inzette. Toch kon de partij deze eis niet doordrukken in de federale regeringsvorming in 2014. CD&V en MR gingen immers niet akkoord. Nu pleit N-VA weer voor deze ingreep. Volgens hen zou dit al een stap in de goede richting zijn om knelpuntvacatures in te vullen.