Lagere school verbiedt kinderen om te vasten tijdens ramadan

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een lagere school heeft besloten dat jongere kinderen niet meer mogen vasten tijdens de ramadan. Tijdens die periode mogen moslims van zonsopgang tot -ondergang niet eten, drinken, roken of seksuele betrekkingen hebben.

In een lagere school in Londen is het duidelijk: kinderen mogen niet langer vasten tijdens de ramadan. De school voert die regel in omdat steeds meer kinderen flauwvallen op de speelplaats en in de klas. Volgens Arif Qawi, de directeur van St. Stephen's, moet de regering deze regel op elke school toepassen. 

“We moedigen kinderen aan te vasten tijdens weekends en vakanties. Niet op de schoolcampus. Hier zijn wij verantwoordelijk voor hun gezondheid. Het is dan ook niet eerlijk dat ze hier vanwege het vasten soms flauwvallen", aldus de directeur.

Arif Qawi stelt vast dat er al kinderen vanaf acht jaar starten met vasten. Dat is erg jong, vindt hij. Volgens hem zouden kinderen pas vanaf de puberteit hoeven te vasten. Het mag immers niet nefast zijn voor hun ontwikkeling, gezondheid en dagelijkse schoolprestaties.