Hond wil spelen en verwondt 3-jarig meisje: Eigenaar moet zijn hond afstaan

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Jason Dodge had nog maar pas een hond gekocht toen het helemaal fout liep. Toen Jason uit Duncan, Oklahoma, zijn moeder vroeg om op te passen op hond Remington en zijn 3-jarig dochtertje Rylee Marie Doge, kreeg hij niet veel later een verontrustend telefoontje.

Remington, een pitbull, wilde spelen met het 3-jarige meisje. Toen de grootmoeder even niet aan het opletten was, werd de hond echter agressief en viel het meisje aan. Rylee Marie probeerde te ontsnappen aan de aanval en ook de grootmoeder deed er alles aan om de hond van het meisje te halen, maar tevergeefs. Het beestje bleef wild tekeergaan. 

De grootmoeder verwittigde onmiddellijk haar zoon en de hulpdiensten, die het meisje nog probeerden te reanimeren. Uiteindelijk zou ze om het leven komen door haar ernstige verwondingen.

De politie kwam eveneens ter plekke en besloot om Remington af te maken met een kogel. Volgens hen vormde de hond immers een groot gevaar. Baasje Jason begrijpt niet waarom de politie deze drastische keuze maakte. "Remington hield ook van knuffelen. De kinderen mochten hem zonder problemen aaien", vertelt de man aan ABC7. Hij begrijpt dan ook niet hoe het incident is kunnen gebeuren.

De vader blijft in shock achter en mist zijn dochtertje elke dag. Het schuldgevoel treft hem enorm. "Het spijt me zo hard wat jou moest overkomen mijn meisje. Ik wilde je beschermen tegen alles, maar dat is mislukt. Ik zal voor eeuwig van je houden."