“Zijn ledematen moeten geamputeerd worden”: 8-jarige Liam gaat door hel na ongelukkig incident

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Go Fund Me
Liam Flanagen (8) vocht voor zijn leven nadat hij een val maakte met zijn fiets. Zijn stuur maakte een scheur in zijn jeans en snee in zijn been. De jongen werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Een stomme val met zijn fiets, zorgde ervoor dat hij niet veel later door een hel ging.

Liam Flanagen viel op 13 januari met zijn fiets tijdens een ontspannen fietstochtje in Spring Creek, Oregon. De jongen bloedde hevig en werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een aantal hechtingen kreeg in zijn been. De jongen mocht naar huis, maar toen ging het goed mis.

De 8-jarige jongen bleef maar klagen over ondraaglijke pijn, waardoor zijn ouders zich grote zorgen maakten. Ze beslisten opnieuw naar het ziekenhuis te gaan, waar de dokters hem onderzochten. Wat bleek? Liam had een vleesetende bacterie opgelopen door de val. De artsen deden er alles aan om de bacterie te stoppen, maar tevergeefs. Tijdens een operatie moesten de artsen noodgedwongen de ledematen van de jongen amputeren.

"Ze sneden hem gewoon aan stukken", vertelt de stiefvader van Liam in tranen. "Bijna zijn hele rechterhelft was gewoon verdwenen. Ze bleven maar opereren en hopen dat hij erdoor zou komen", aldus de moeder van Liam. De artsen brachten hem uiteindelijk over naar een ander ziekenhuis, waar ze hoopten op een nieuwe behandeling. Die hulp kwam echter te laat, want Liam overleed in het kinderziekenhuis.

"Hij was altijd zo vrolijk en iedereen hield van hem", zegt zijn moeder geëmotioneerd. De ouders van Liam proberen iedereen nu bewust te maken van de vleesetende bacterie. "We willen niet dat ouders door deze verschrikkelijke situatie moeten", klinkt het. Vrienden en familie zijn een inzamelingsactie gestart om de medische kosten te betalen. Ze hebben intussen al meer dan 6.000 dollar bij elkaar gezameld. Dat is nog lang niet genoeg. Pas bij 10.000 dollar kan het koppel alle medische kosten betalen.

(Bron foto: Go Fund Me)