Helmut Lotti doet opvallende uitspraak waar iedereen van achterover valt: "Ik heb de helft van mijn geld weggegeven"

bron: Radio2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Helmut Lotti was te gast bij Christel Van Dijck op Radio2 in het programma 'De Rotonde'. Dit programma overloopt de levensweg van degene die op dat moment te gast is, 'welke afslag ze kozen op de rotonde van het leven', aldus de omschrijving van het programma.

Helmut Lotti komt uit een bescheiden gezin, waar er geen geld was voor vele extra's. Maar dan besloot Helmut om in de showbizz te stappen, en had hij na drie kwartier zingen al meteen 15.000 frank in zijn handen. "Ik vond het heel erg dat ik meer geld verdiende met me drie kwartier te amuseren, dan mijn ma met een maand werken in de fabriek", aldus Helmut Lotti

Al zegt hij dat hij het nooit gedaan heeft voor het geld. "Met die instelling zou ik nooit gestaan hebben waar ik nu sta", klinkt het. Toch doet hij nog een andere opvallende bekentenis. "Ik heb de helft van mijn geld weggegeven." En iedereen weet dat Helmut veel geld verdient heeft in zijn carrière. 

Dat hij de helft van zijn geld heeft weg gegeven, komt volgens hem omdat hij anderen hun geluk wil gunnen én omdat hij voor zichzelf heel kritisch is voor wat hij voor zichzelf koopt. Het enige waar hij wél geld aan geeft voor zichzelf is aan kleding en huisinrichting. 

"Ik rij al acht jaar met dezelfde koersfiets. Onlangs zag ik zo een speciale koersfiets staan met speciale banden waarmee je ook off road kan rijden zonder schrik voor een lekke band. Marieke (zijn vriendin, nvdr.) zei dat ik mezelf wel eens mocht belonen na zo’n zware tournee. Maar 1.500€ uitgeven aan iets wat ik niet echt nodig heb, dat kan ik niet."