Twee jongeren geraken gewond door alcoholgel: “Iedereen is erg aangedaan”

door: BVDO
alcoholgel
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Vrijdagavond geraakten twee jongeren gewond tijdens een activiteit van een project rond jongerenwerking. Dat gebeurde toen ze een vuurkorf willen aansteken.

Het voorval gebeurde vrijdagavond in Oostende. Twee jongeren geraakten verbrand toen ze tijdens een activiteit van Arktos, een expertisecentrum voor kwetsbare jongeren, een vuurkorf wilden aansteken en daarbij alcoholgel gebruikten.

“Het gaat om een jammerlijk ongeval met alcoholgel die we nodig hebben om onze handen te ontsmetten”, vertelt directeur van Arktos, Rien Houwen, aan KW. “Iedereen, de jongeren en de begeleiders, is erg aangedaan van het ongeval.”

De jongen die de vuurkorf mocht aansteken was meerderjarig. Hoe het ongeval precies gebeurde wordt nog onderzocht. De twee jongeren werden met brandwonden naar het ziekenhuis afgevoerd.

Een van hen mocht het ziekenhuis al verlaten, de andere wordt nog steeds verzorgd. “We laten het woord aan de ouders als het over de toestand van het slachtoffer gaat. Tot we zelf met hen gesproken hebben zullen wij hierover niet communiceren”, was het besluit.