Meisje (5) in gezicht gebeten door hond: "Ze durft niet naar school door hoe ze nu uitziet"

door: STS
Staffordshire Bull Terriër
Afbeelding bron: Pixabay

Een jong meisje is vreselijk toegetakeld geworden door een agressieve hond. Ze durft niet meer naar school omdat ze niet wil dat haar vriendjes haar verwondingen zien.

De 5-jarige Elsie uit het Engelse Croydon was samen haar zusje en enkele vriendjes buiten aan het spelen toen de hond van de buren verscheen en op de groep afstormde.

Alle kinderen konden over een muur klimmen en zich in veiligheid brengen, op Elsie na, die ten val kwam.

De Staffordshire bull terriër sprong op het kind en beet haar in het gezicht. Er waren drie operaties nodig om haar gezicht te reconstrueren, en er zullen nog meer operaties nodig zijn in de toekomst.

"Ik krijg het beeld van die hond op haar gezicht niet uit mijn hoofd", vertelde de moeder van het kind aan Metro.

"Er was overal bloed, en een deel van haar gezicht lag open. Een stuk van haar wang hing naar beneden en je kon haar neus binnenkijken door de neusbrug."

"In de ziekenwagen probeerde ze in slaap te vallen, maar de ambulanciers bleven tegen haar praten, om haar bij bewustzijn te houden. Op een gegeven moment draaide ze zich naar mij en zei ze: 'Mama, het is ok, maar ik moet nu gaan, ik moet mijn ogen nu sluiten'."

"We hebben het nu moeilijk met binnen en buiten te gaan. Ik moet Elsie en haar oudere zus telkens dragen."

"Ze wil ook niet buitenkomen en vooral niet op het openbaar vervoer zitten, omdat ze niet wil dat mensen naar haar staren. Ze is nu, een maand later, nog niet teruggegaan naar school omdat ze niet wil dat haar vriendjes haar zo zien."

De hond die Elsie beet werd door de politie in beslag genomen, net zoals een andere hond van dezelfde eigenaar.

Download nu de gratis app van Redactie24