Bewoner moet zelf opdraaien voor kosten na wegenwerken in straat

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Pol Matheus uit de Prinsenlaan in Leest bij Mechelen zit met de handen in het haar na onderhoudswerken in zijn straat. Die zorgden voor schade, maar die wordt niet vergoed.

De Prinsenlaan in Leest (Mechelen) is een straat die vol putten zit. De stadsdiensten komen geregeld de putten vullen, maar veel meer dan een lapmiddel is dat niet.

Bij één van die momenten waarop de putten gevuld werden liep het fout voor Matheus. De putten werden gevuld, maar toen een autobus erover reed zorgde dit voor spikkels van teer op de auto van de 71-jarige bewoner.

Verzekeraar Ethias, die de verzekeringskwesties van de stad Mechelen behandelt, komt echter niet over de brug omdat er onvoldoende bewijs is van de schade. Volgens de verzekeraar is er geen oorzakelijk verband tussen de werken en de schade. Het dossier werd afgesloten, zo meldt Het Nieuwsblad.

De man heeft al van alles geprobeerd om van de spikkels verlost te geraken, maar veel meer dan laten herspuiten zit er niet in. En dat moet op zijn kosten gebeuren.