Er is opvallende verandering aangekondigd voor wie met bedrijfswagen rijdt

door: PMN
personenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er gaat wat veranderen voor wie met een bedrijfswagen rijdt. Dat nieuws raakte donderdag bekend.

Wie met een bedrijfswagen rijdt, ziet straks een eventuele parkeerbon rechtstreeks in de bus vallen. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Wie geen geld in de parkeermeter heeft gestoken en betrapt wordt, krijgt na enkele dagen al zijn bekeuring in de brievenbus. Dat is niet zo voor wie een bedrijfswagen heeft.

“Vlaamse steden en gemeenten hebben vandaag geen andere keuze dan de parkeerbon op te sturen naar de houder van de nummerplaat, wat bij firmawagens de leasingmaatschappij is”, licht Karin Brouwers (CD&V) toe.

“Het leasingbedrijf moet dan nakijken wie effectief met de leasingwagen rijdt. Pas dan kan de bestuurder - of soms het bedrijf waarvoor de bestuurder werkt - worden ingelicht.”

Dat gaat nu snel veranderen. De bedoeling is dat de parkeerboetes met bedrijfswagen ook veel sneller in je brievenbus belanden.

De Vlaamse gemeenten zullen straks toegang krijgen tot de federale kruispunt van Voertuigen, die in 2015 werd opgericht in samenwerking met justitie en de politie. In die databank noteren de leasingbedrijven in ons land wie de ‘gebruikelijke bestuurder’ is van een van hun firmawagens.