Grote veranderingen op 1 januari: Zoveel duurder worden autokeuring en sigaretten

door: STS
2022
Afbeelding bron: pexels

Op 1 januari verandert er traditiegetrouw altijd het één en ander. En dat is in 2022 niet anders.

Zo zullen heel wat werknemers hun loon zien stijgen. "Door een indexering van de belastingschalen en een andere berekening van de bedrijfsvoorheffing. Veel werknemers zullen 20 tot 30 euro meer overhouden", weet de openbare omroep.

De registratierechten voor wie een eerste huis of appartement koopt, dalen van 6% naar 3%. Wie een tweede woning koopt, zal meer registratierechten moeten betalen: 12% in plaats van 10%.

Roken

Voor rokers is er minder goed nieuws: de accijnzen op tabak gaan omhoog. Een pakje sigaretten zal 25 cent duurder worden.

Het voordeel van alle aard zal meer belast worden indien je met een bedrijfswagen rijdt en die ook mag gebruiken voor privéverplaatsingen.

Postzegels worden eveneens duurder. De goedkoopste zegel zal 1,16 euro per stuk kosten. Het gaat dan om een non-priorzegel, in velletjes van tien zegels. Eén non-priorzegels kost apart 1,19 euro. Priorzegels kosten 1,86 euro per stuk als je ze per tien koopt. Eén priorzegel apart kost 1,89 euro.

Autokeuring

Naar de autokeuring gaan wordt ook duurder. Een benzinewagen laten keuren zal niet langer 37,20 euro maar 38,90 euro kosten. Een dieselwagen keuren gaat 47,70 euro kosten, in plaats van 45,60. Voor een herkeuring betaal je 13,80 euro.

Download nu de gratis app van Redactie24