Inflatie nu boven de 10%, ook voeding weer duurder: Vooral deze producten

door: STS
supermarkt aankopen kassa
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De inflatie blijft toenemen en is nu al tot boven de 10% gestegen. In ons boodschappenmandje zijn producten als zuivel en vis intussen meer dan 11% duurder dan in november 2021.

"De Belgische inflatie bedraagt in juni 10,5% ten opzichte van 9,9% in mei en 9,3% april", meldt het Belgische statistiekbureau Statbel woensdag.

"De inflatie voor voeding bedraagt deze maand 8,7%, tegenover 7,0% vorige maand. Deze inflatie voor voeding is de afgelopen maanden fors toegenomen, in november bedroeg ze nog 0,3%."

"De inflatie van voornamelijk oliën, vis, zuivelproducten, brood en granen en vlees is de afgelopen maanden sterk gestegen. Zo bedraagt de inflatie voor oliën deze maand 20,5%, in november was dit nog 4,2%."

"Voor zuivelproducten is de inflatie nu 11,4% ten opzichte van 0,8% in november. Vis heeft deze maand een inflatie van 11,3%, in november was dit -1,2%.

"Voor brood en granen is dit deze maand 10,7% ten opzichte van 1,7% in november. De inflatie van vlees bedraagt deze maand 8,4% ten opzichte van 0,7% in november."