Moeder van twee kinderen sleurt brandende kachel met blote handen naar buiten: "Ik heb de pijn niet gevoeld"

door: STS
Vuur - brand
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vrouw uit Leopoldsburg heeft het leven van haar kinderen gered door een brandende gaskachel uit haar woonst te slepen. Buiten ontplofte de gasfles.

De bewoners huren een huis dat afgekeurd is. De boiler van de verwarming is kapot en daarom kocht het gezin een gaskachel.

Het was 's ochtends, kort voor schooltijd, dat het fout liep. De kachel vloog in brand. "Ik heb mijn zoon, die erbij stond, weggeduwd. Dan heb ik de kindjes en de hondjes naar de garage gestuurd. Ik heb de kachel al brandend naar buiten getrokken", vertelde de bewoonster aan TV Limburg.

"Ik heb natte handdoeken over de kachel gelegd en het vuur zelf proberen te blussen, maar dat ging niet."

De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven, de vrouw moest naar het ziekenhuis voor verzorging. Ze had brandwonden aan de handen en in het gezicht opgelopen.

"Ik heb de pijn niet gevoeld. Ik wist zelfs niet dat mijn handen verbrand waren. De helft van mijn haar is weg, maar dat groeit wel terug. Ik zou het zo opnieuw doen, want de veiligheid van de kinderen is belangrijk. Ik heb geluk gehad dat het niet in mijn gezicht ontploft is."