Opgepast voor deze fraude! "Ik zag het geld van mijn rekening gaan"

door: STS
laptop e-mail phishing
Afbeelding bron: pexels

Een jonge vrouw waarschuwt voor oplichting. Ze werd er zelf het slachtoffer van en zag haar rekening leeglopen.

De 25-jarige Lise uit Sint-Niklaas werd het slachtoffer van internetcriminelen die haar om de tuin wisten te leiden. Eerst kreeg ze telefoon van een anoniem nummer. Een automatische stem waarschuwde haar voor verdachte handelingen op haar bankrekeningen.

Daarna werd ze doorverbonden, zogezegd met een medewerker van Card Stop. Die vertelde haar dat er grote geldbedragen van haar rekening waren versluisd naar Litouwen.

Er werd haar gevraagd een app te installeren om haar scherm te delen. "Zodra het scherm gedeeld was en ik op zijn vraag mijn bankapp opende, zag ik geld van mijn rekening verdwijnen", vertelde de vrouw aan Het Nieuwsblad.

Vertrouwen winnen

Ze belde meteen de politie, maar er was al 1.500 euro verdwenen. Het slachtoffer wil iedereen waarschuwen voor deze vorm van oplichting. "Ze weten perfect hoe ze je vertrouwen kunnen winnen", zegt ze in de krant.

"Ik stelde wel honderd vragen om zeker te zijn dat ik niet opgelicht werd. Op elke vraag had hij een goed antwoord klaar. Hij gaf me oprecht het gevoel dat hij me wou helpen."

(Archieffoto)

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp