Zo bescherm je je privacy op WhatsApp: Op die manier kan niemand anders nog je berichten lezen

door: PMN
whatsapp
Afbeelding bron: Pixabay

Heel wat mensen maken gebruik van de chatfunctie WhatsApp. Het is een product van Meta. Meta is ook het bedrijf achter Facebook.

Wie vaak WhatsApp gebruikt kan best zijn privacy beschermen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Gebruikers kunnen altijd zien wanneer je het laatst online was. Je kan uitschakelen dat je online bent, dan kan je dit ook niet meer zien van andere gebruikers. Dat doe je door Instellingen -> Privacy -> Laatst gezien en online. 

Je kan ook altijd overwegen om een tweestapsverificatie in te stellen. Zo voorkom je dat mensen ongevraagd in je WhatsApp komen. Bij een tweestapsvertificatie moet je een extra pincode ingeven bij het inloggen. Ga hiervoor naar Instellingen -> Account -> Verificatie in twee stappen.

Om nog meer privacy te krijgen op WhatsApp is het mogelijk om de appvergrendeling in te schakelen. Als iemand anders je telefoon gebruikt, kan hij of zij niet meelezen welke berichten je stuurt. Je zal dan WhatsApp enkel kunnen ontgrendelen met een vingerafdruk of je gezicht. Je vindt dit onder Instellingen -> Privacy -> Appvergrendeling -> Ontgrendelen met biometrische gegevens.

Tags whatsapp