VS-president Joe Biden haalt vernietigend uit naar Vladimir Poetin

door: STS
Joe Biden
Afbeelding bron: Photonews

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vernietigend uitgehaald naar de Russische president Vladimir Poetin, die al dagenlang Oekraïne aanvalt.

"Zes dagen geleden probeerde de Russische president Poetin de grondvesten van de vrije wereld te doen daveren, denkend dat hij die kon ombuigen naar zijn dreigende manieren. Maar hij heeft zich lelijk misrekend", zei Biden in zijn State of the Union-toespraak.

"Hij dacht dat hij Oekraïne binnen kon walsen en dat de wereld plat op de buik zou gaan. In de plaats daarvan botste hij op een muur van kracht, die hij nooit had verwacht of zich kon voorstellen. Hij kwam het Oekraïense volk tegen."

"Van de Oekraïense president Zelenski tot elke Oekraïner... hun onverschrokkenheid, hun moed en hun vastberadenheid inspireren de wereld."

"Burgers blokkeren tanks met hun lichaam. Iedereen verdedigt zijn vaderland, van studenten tot gepensioneerde leerkrachten."

Biden noemde Poetin ook meermaals "een dictator". Hij kondigde ook aan dat het Amerikaanse luchtruim gesloten wordt voor Russische vliegtuigen.