Alexander De Croo schiet burgemeester Bart De Wever te hulp

door: BVDO
Bart De Wever en Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Het conflict tussen Israël en Hamas heeft ook zijn gevolgen bij ons. Vooral de joodse gemeenschap zou geviseerd worden.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) vraagt bijkomende steun in de bescherming van de joodse gemeenschap in Antwerpen. Premier Alexander De Croo (Open VLD) liet in De Zevende Dag weten dat die er zeker zal komen.

“Ik zal dan nu een ‘zeggend’ antwoord geven”, klonk het. “Wij zijn nu bezig met het Antwerps stadsbestuur om goed te kijken welk soort steun het meest effectief is. Is dat de federale reserve? Zijn dat interventieploegen? Zijn dat gespecialiseerde diensten? Dat is allemaal beschikbaar.”

Vooral op sociale media worden er stevige dreigingen geuit tegen de joodse gemeenschap. “Als er op internet berichten zijn die aanzetten tot geweld, die aanzetten tot haat en tot antisemitisme, dan treden wij op. En we hebben dat al gedaan. We hebben in de voorbije dagen mensen geïdentificeerd die berichten op sociale media hadden gezet die aanzetten tot geweld en we zijn tussengekomen.”

De Croo liet weten dat er al heel wat tussenkomsten waren, want het is volgens hem niet zo dat alles kan in ons land. “In ons land zijn de gedachten vrij, zijn de sympathieën vrij, maar er zijn rode lijnen en we gaan het niet aanvaarden dat mensen daarover gaan”, besloot De Croo.