Annelies Verlinden fel bekritiseerd: "Uw zoveelste overtreding"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) krijgt kritiek te verduren omdat ze in een sporthal een beep test aflegde.

“Deze legislatuur willen we jaarlijks 1.600 politiemensen rekruteren. Daarom zetten we volop in op de selectie van nieuwe kandidaten", zegt Verlinden.

"Met oefenmomenten als deze willen we de drempel verlagen om zich kandidaat te stellen voor een job bij de politie en de slaagkans tijdens de proeven verhogen."

"Wie droomt van een carrière bij de politie kan zich zo voorbereiden op de selectieproeven. Ik deed mee en stak de deelnemers een hart onder de riem."

Hendrik Vuye

 

Zonder mondmasker sporten in een zaal komt de minister echter op kritiek te staan. Professor Staatsrecht en voormalig Kamerlid Hendrik Vuye denkt er het zijne van.

"De perfecte illustratie van een maatschappelijk probleem... Zij die regeltjes adviseren, die regeltjes uitvaardigen en die er verslag over brengen... hebben nauwelijks last van de regeltjes. De corona-elite aan het werk."

Ook anderen reageren boos op sociale media. "Dit was het zoveelste niet-essentiële werkbezoek en dus uw zoveelste overtreding op het verplicht telewerken", schrijft Sofie.

"Duizenden jongeren mogen al maanden niet turnen, volleyballen... Dat een minister een beetje aan pr wil doen in de huidige omstandigheden, daar heb ik nul begrip voor", stelt Bram.