Bart De Wever geeft ongezouten mening over samenwerken met Vlaams Belang

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft vooruitgeblikt naar een mogelijke samenwerking met Vlaams Belang in 2024. Hij ziet dat om meerdere redenen niet gebeuren.

"Ik vind hun uitgestoken hand stilaan gênant. Het is een partij die helemaal niet in het legalisme wil blijven. Zij willen puur een secessie plegen vanuit het Vlaams Parlement", zei De Wever op Radio 1.

"Dat is het Catalaans scenario; met de helft plus één zeggen: wij scheiden ons af van België en storten alles in totale chaos."

Vivaldi

"Dan krijg je wellicht de reactie dat de Vivaldisten gaan verder doen en vanuit hef federale niveau dat zullen annuleren en zelfs Vlaanderen criminaliseren."

"Voor het overige zie ik dat het Vlaams Belang een uiterst links sociaal-economisch programma heeft, waar ik niets mee heb. En op vlak van identiteit en burgerschap blijft het toch een heel extreme partij."

"Als een partij niet proper is en zelfs geen afscheid kan nemen van de meest extreme uitwassen die erin bestaan en die ook gekoesterd worden... Ik dacht: die nieuwe voorzitter gaat dat aanpakken, maar die doet daar niets aan."