Bart De Wever heeft barslecht nieuws: "Onze vrees wordt nu werkelijkheid"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever trekt aan de alarmbel: het Belgische begrotingstekort loopt verder op.

"De begrotingsbelofte van premier De Croo blijkt vals. Hij schiet er minstens 2,5 miljard euro naast", meldt De Wevers partijgenoot Sander Loones op Twitter.

"Na zware begrotingsbesprekingen probeerde de premier de schijn hoog te houden. In zijn State of the Union beloofde hij stoer aan parlement, pers en Europa dat zijn begrotingstekort structureel zou dalen naar - 2,9% in 2023. Net onder de symbolische grens van 3%."

"Maar nu blijkt uit de begrotingstabellen van staatssecretaris Eva De Bleeker dat het structurele tekort -3,4% zal zijn in 2023. Niet het beloofde 16,8 miljard (-2,9%) structureel tekort, maar wel 19,4 miljard euro (-3,4%). Een verschil van zomaar even € 2,5 miljard!"

"En ook in 2024, 2025, 2026 én 2027 zal het structurele tekort nóg verder toenemen. Dat blijkt uit de tabellen van De Bleeker."

"Onze vrees van begin oktober blijkt nu ook werkelijkheid", reageert Bart De Wever.

"De nieuwste federale begrotingstabellen tonen aan dat de regering-De Croo het structurele begrotingstekort niet reduceert, zoals valselijk werd beweerd, maar met twee miljard euro verhoogt. Volstrekt onverantwoord."