Bart De Wever vreest het ergste en geeft Groen de schuld: "Dan houdt de welvaart van Vlaanderen op"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Antwerps burgemeester Bart De Wever is bijzonder ontevreden met een arrest van de Raad van State.

Het arrest legt de werken aan de Oosterweelverbinding stil omdat bouwheer Lantis niet kan garanderen dat er geen bijkomende milieu-impact door PFOS is.

"Ik vind dat zeer erg. En ik vind dat arrest ook onbegrijpelijk. Het is een arrest dat wetgeving creëert. Ik vind het een schending van de scheiding der machten", zei De Wever (N-VA) in 'De Afspraak'.

"Rechters moeten recht spreken en geen wetten maken, en dat doen ze steeds vaker. In Europa, op vlak van migratie: politici hebben niet beslist de grenzen open te zetten, rechters hebben dat gedaan."

"En hier beslissen rechters om twintig jaar praktijk van de Vlaamse regelgeving inzake bodemsanering plotseling op zijn kop te zetten en die te veranderen."

"Als je het grootste mobiliteitsproject van Europa plots gaat stilleggen, met heel grote vraagtekens over het traject dat nog moet komen, dan ga je geen aannemer in Europa nog overtuigen om zich jarenlang te verbinden met peperdure machines en werknemers om naar daar te komen, en dan houdt de welvaart van Vlaanderen op."

"Ik zie daar ideologie achter. Mensen die niet meer geloven in economische groei, niet meer geloven in expansie, in innovatie. Die strekking bestaat, die zit vooral in de groene partij, die met alle mogelijke rechtspraak en procedures projecten tegenhouden en torpederen."