Ben Weyts heeft groot nieuws over scholen: "Na de paasvakantie, dat moet lukken"

door: STS
Ben Weyts
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) denkt dat de leerlingen van de tweede en derde graad van het secundair onderwijs na de paasvakantie opnieuw voltijds les kunnen volgen op school.

"Dat is en blijft mijn ambitie. Ik hoop dat we erin slagen die derde golf te onderdrukken, dat ziet er vooralsnog niet al te slecht uit", zei Weyts op Radio 1.

"We gaan zelfs nog voor de paasvakantie maatregelen nemen: we gaan er vanaf volgende week voor zorgen dat de opleidingsvormen 3 (beroepsonderwijs) en 4 (algemeen, beroeps-, kunst- en technisch onderwijs) in het secundair onderwijs volledig contactonderwijs mogen geven, alsook het deeltijds beroepssecundair onderwijs."

"Het gaat over jongeren met specifieke behoeftes, dus daar geven we voorrang aan. Maar ik hoop toch zeker dat we na de paasvakantie de tweede en derde graad van het secundair onderwijs, die momenteel in halftijds afstandsonderwijs en halftijds contactonderwijs zitten, voltijds contactonderwijs kunnen geven. Want je ziet ook daar dat het systeem niet optimaal is voor die jongeren."