Conner Rousseau vraagt iedereen: "Laat u dat nooit wijsmaken, alstublieft!"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit hield zaterdag een groot congres in de Mechelse Nekkerhal. Voorzitter Conner Rousseau sprak er een duizendtal leden en niet-leden toe.

"Als extremen winnen, zullen de uitdagingen voor de zorg, voor het klimaat en voor onze welvaartstaat nooit opgelost geraken, nooit! Laat u dat nooit wijsmaken, alstublieft!", sprak Rousseau de aanwezigen toe.

"Het grote probleem is dat heel veel mensen het gevoel hebben dat de politiek niets meer voor hen kan veranderen", verklaarde hij ook nog op VTM.

"Daardoor ontstaat er eigenlijk een soort kloof tussen de politiek en de mensen. En het is die kloof die de voedingsbodem is voor de extremen, en voor de antipolitiek. En dat is wel gevaarlijk."

Mee beslissen

"Daarom moeten we weer veel meer naar de mensen gaan luisteren, veel dichter bij de mensen gaan staan. Dan gaan we met heel Vooruit doen, en ook met mensen die geen lid zijn. Hier zijn veel mensen die geen lid zijn, maar geëngageerd zijn om hun mening te geven over thema's zoals klimaat, zorg of veiligheid."

"We gaan samen naar die mensen luisteren, maar ze mogen ook mee beslissen. Ze gaan vragen kunnen stellen in het parlement en acties bepalen."

Download nu de gratis app van Redactie24