Decathlon tovert oplossing uit de hoed voor mensen met zonnepanelen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Winkelketen Decathlon haalt op dit moment 27 procent van zijn energie uit zonnepanelen op de winkels. Het biedt nu ook een mogelijke oplossing voor klanten met zonnepanelen.

Er was de voorbije week veel te doen over de terugdraaiende tellers van eigenaars van zonnepanelen.

Dat is Decathlon niet ontgaan. De keten wil klanten de mogelijkheid bieden om hun overtollige zonne-energie aan hen te verkopen. Daardoor wil Decathlon richting 33 procent van zijn elektriciteit via zonnepanelen.

Decathlon zou de energie overnemen in ruil voor een tegoed ter waarde van 4,5 centiem per kWh, een cheque die in de winkels van de keten kan worden besteed. "In eerste instantie zal het systeem alleen toegankelijk zijn voor inwoners die zijn uitgerust met een digitale meter, dat wil zeggen in Vlaanderen en Brussel”, klinkt het bij de keten aan La Libre Belgique.

Decathlon wil binnen het jaar 1.000 klanten op die manier bereiken. Het systeem zal vanaf 1 juli 2021 van kracht zijn. De vergoeding die Decathlon geeft, is wel weinig. Het is vijf keer minder dan het nettarief.

Een initiatief dat werd toegejuicht door de federale minister van Energie, Tinne Van der Straeten (Groen). "Het vertrouwen in hernieuwbare energie heeft de afgelopen weken een flinke deuk opgelopen. Dit bewijst dat bedrijven en burgers onmisbare partners zijn in de energietransitie. Het is goed voor de portemonnee en voor het milieu", vertelt Van der Straeten.