Dedecker haalt verschroeiend uit naar Vivaldi en trekt conclusie: "Beschamend"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft in een opiniestuk in Knack bijzonder zwaar uitgehaald naar de Vivaldi-coalitie. De politicus vindt het onbegrijpelijk dat de partijen die verloren tijdens de verkiezingen niet de wil van de burger weerspiegelen en noemt Vivaldi een 'coalitie van losers'.

In zijn opiniestuk hekelt Jean-Marie Dedecker dat er geen rekening wordt gehouden met de wil van de kiezer. "Ik respecteer elke regeringscoalitie, van rooms tot rood of van paars tot groen en geel, op voorwaarde dat ze een weerspiegeling is van de wil van de kiezer", schrijft hij in Knack.

"Op Ecolo na kregen zes van de zeven Vivaldi-partijen een pak rammel van de kiezer, en vertegenwoordigen dus hoogstens zichzelf. De PS, de SP.A en CD&V boekten zelfs het slechtste kiesresultaat in hun geschiedenis. Een torenhoog democratisch deficit."

"Deze coalition of losers hangt niet alleen aan elkaar met spuw en plaktouw, maar spuwt in het gezicht van de bevolking. Vlamingen zijn echter het grootste leibandvolkje van de wereld. Beschamend."