Vreugde bij Vivaldi-partijen: "Akkoord dat verzekert dat niemand achterblijft"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De Vivaldi-coalitie heeft een inhoudelijk akkoord bereikt. Er is dan ook bijzonder veel vreugde bij de socialisten, liberalen, groenen en CD&V op sociale media.

"Het is zover. Het regeerakkoord is rond. Groen onderhandelde samen met 6 andere partijen een sterk en ambitieus akkoord, dat verzekert dat niemand achterblijft. Nu is het aan onze leden, zij hebben het laatste woord", klinkt het bij Groen-voorzitster Meyrem Almaci.

"Normaal spoor ik op dit uur van Mechelen naar Brussel. Vandaag is het omgekeerd", schrijft Groen-kopstuk Kristof Calvo op Twitter. "Opgelucht en tevreden na enkele lange dagen en korte nachten. Vanavond beslissen onze leden. Heel benieuwd naar hun oordeel over het onderhandelde project."

Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) verwoordt de vreugde als volgt: "Vivaldi stad groet nieuwe federale Vivaldi regering. Mooi dat Gent, eens te meer, voorop loopt."

"We hebben een inhoudelijk akkoord. Na al die maanden stilstand kan ons land eindelijk vooruit", aldus Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.