El Kaouakibi reageert: "Als we bij interne problemen alles opdoeken, dan gaan er niet veel overschieten"

door: MRO
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

Het Antwerpse schepencollege besliste de stekker uit Let's Go Urban te trekken, de geldkraan wordt dichtgedraaid. Sihame El Kaouakibi betreurt dit in een open brief op Instagram.

"Als we bij interne problemen bij een gesubsidieerde vzw, organisatie of zelfs politieke partij de kraan gaan dichtdraaien en alles opdoeken, dan gaan er niet veel overschieten", schrijft El Kaouakibi onder meer.

Ze vindt dat het stadsbestuur nu vooral de kaart van de jongeren zou moeten trekken. "Een succesvolle organisatie die in de problemen komt, waar veel jonge Antwerpenaren op rekenen, zou ik vooral hulp en begeleiding aanbieden in deze tijden."

De politica betreurt de gang van zaken, maar schrijft dat ze de beslissing aanvaardt. "Nu is mijn vechtlust op en ik aanvaard de beslissingen die genomen zullen worden. Eenzijdig, want tijd om echte oorzaken op te sporen en uit te klaren wordt niet gegeven. De stad en de bewindvoerder gaven ons enkele luttele dagen."

"Er wordt geen eerlijke kans toebedeeld. Onze terechte vraag tot uitstel werd verworpen, alsook onze vraag tot inzage in het rapport en de documenten waarop men antwoorden zocht. Hoe antwoord je op vragen die je niet te zien krijgt?"