Experte valt wat op aan Conner Rousseau: "Dat is toch wel straf"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau stelt zich bij de komende verkiezingen dan toch kandidaat voor Vooruit, als lijstduwer voor de Vlaamse lijst in Oost-Vlaanderen. Wat betekent dit voor zijn kansen? En voor zijn toekomst?

"Als lijstduwer staat hij helemaal onderaan op de lijst. Op de meest nederige positie, zou je kunnen zeggen", zei politiek journaliste Hannelore Simoens op VTM. "Dan ben je niet de kopman, niet het gezicht van je partij, niet de man die de grote debatten gaat doen. Dan moet hij echt op eigen kracht verkozen geraken."

"Dan moet hij genoeg voorkeurstemmen halen om verkozen te geraken. Hij zegt eigenlijk tegen de kiezer: ik leg mijn lot in jullie handen. En als hij dan verkozen geraakt, wordt hij als het ware witgewassen door de kiezer."

Maakt Conner Rousseau veel kans om verkozen te worden?

"Ik denk dat de kans groter is dat hij effectief verkozen geraakt", zei Simoens nog. "Want de partij doet het misschien slecht in de peilingen, zelf doet hij het nog redelijk goed in de populariteitspolls. In de jongerenpeiling van vorige week behaalde hij de vijfde plek."

"Je zou kunnen zeggen: de vijfde plek, dat is toch niet meer zo goed voor de grote Conner Rousseau. Maar we hebben hem al een half jaar niet gezien of gehoord. Dan is dat toch wel redelijk straf."

Wordt Conner Rousseau minister?

"En mocht hij zelfs veel stemmen halen, dan zit er misschien zelfs een ministerpost in, of wie weet zelfs de rol van voorzitter. Want Conner Rousseau is nu niet de man die braaf op een bankje gaat zitten in het Vlaams Parlement om daar even te stemmen. Dan zit er toch wel meer in."