Factcheck brengt Conner Rousseau in verlegenheid: "Moedwillige leugen doorprikt"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft een uitspraak gedaan over Vlaams Belang, die in een factcheck als "eerder onwaar" bestempeld wordt.

Rousseau had gezegd dat Vlaams Belang vier miljard euro minder zou willen investeren in de gezondheidszorg. Knack voerde een factcheck uit.

Rousseau baseerde zich op het partijprogramma van Vlaams Belang, waarin staat dat er 4 miljard euro bespaard kan worden met meer controle in de ziekteverzekering. Maar dat geld zou dan geïnvesteerd kunnen worden in betere zorg en tevens in hogere lonen voor wie in de zorg werkt. Dat staat echter niet expliciet in het partijprogramma.

"Een bewijs voor de claim van Conner Rousseau dat Vlaams Belang '4 miljard minder wil investeren in de gezondheidszorg' vinden we niet terug in het partijprogramma van VB. Daarom beoordelen we de claim van Rousseau als eerder onwaar", luidt de conclusie van Knack.

Van Grieken en Janssens reageren

"Al is de leugen van Rousseau nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel", reageerde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op Twitter.

"De moedwillige leugen van Conner Rousseau doorprikt. Door zijn linkse vrienden van Knack dan nog", reageerde Vlaams Parlementslid Chris Janssens.

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24