Francken haalt verwoestend uit naar De Croo: "Hij misbruikt dit drama"

door: STS
Alexander De Croo - Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft in een blog hard uitgehaald naar eerste minister Alexander De Croo (Open Vld).

 

"Premier De Croo noemde tijdens de klimaatconferentie in Glasgow de 41 dodelijke slachtoffers van de overstromingen van afgelopen zomer 'klimaatdoden'", schrijft Francken.

"Wat blijkt nu? De overstromingen waren in hoofdzaak een fout van verkeerde menselijke inschattingen en slechte beleidskeuzes. HLN deed gedurende maanden onderzoek naar de echte oorzaken en kwam tot deze heldere conclusie."

"Regelrechte schande"

"Eind december bracht een vriend van me een karrenvracht droog brandhout naar Trooz. Mensen moeten er zich - bij gebrek aan een functionerende centrale verwarming - door de winter behelpen met een houtkacheltje. Een regelrechte schande."

"Dat de regering dit allemaal laat gebeuren is stuitend, maar dat de premier dit drama aangrijpt om zijn eigen dogmatische klimaatagenda te verkopen, daar zijn geen woorden voor."

Klimaatverandering

"Natuurlijk bestaat de klimaatverandering en natuurlijk moeten we actie ondernemen. Ik stoor me echter mateloos aan het politieke misbruik en de uitbuiting hiervan. Het lijkt voor sommigen bijna een nieuwe religie."

Blijf op de hoogte dankzij de gratis app van Redactie24