Hendrik Bogaert: “Een gedwongen huwelijk voor CD&V, maar er was een regering nodig”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

De regering-De Croo heeft zijn wittebroodsweken achter de rug. Voor CD&V was het geen evidente beslissing om toe te treden tot een coalitie met paars-groen, maar volgens Hendrik Bogaert was de nood aan een volwaardige regering bijzonder groot.

“Ik denk dat het zeker een gedwongen huwelijk was voor de CD&V, maar goed er was wel een regering nodig. Volgens mij toonden de coronacrisis en de evolutie achteraf duidelijk aan dat het hoog tijd werd dat er een regering in België kon van start gaan”, zegt Hendrik Bogaert (CD&V), in gesprek met Redactie24.

Nood aan leiderschap

“Een regering met een meerderheid en een volledig pallet van bevoegdheden was dringend nodig om alle beleidsactiviteiten en -beslissingen terug op gang te trekken. De economie moet kunnen draaien, ondernemingen verwachten dat er leiderschap is en in die zin was de noodzaak heel hoog om terug een volwaardige regering op de been te brengen.”

“Op communicatief vlak heeft deze regering volgens mij een redelijk goede start genomen. De communicatie is strakker en eenduidiger dan die van de vorige regering in lopende zaken. Dat aspect verloopt al goed, daarnaast is het nog wat vroeg om al uitspraken te doen over de rest van het beleid. Ik ga daar voorzichtig in zijn.”