Interessant: Premie zodat iedereen een elektrische auto kan kopen op komst?

door: STS
elektrische auto
Afbeelding bron: pexels

Als het van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters afhangt, komt er een premie voor kleine en tweedehands elektrische wagens. Op die manier moet het voor particulieren haalbaarder worden om over te stappen naar elektrisch rijden.

De aankoopprijs van een elektrische wagen is voor velen momenteel nog een reden om voor een wagen op fossiele brandstof te kiezen. Het zijn dan ook vooral bedrijven die momenteel elektrische auto's in het verkeer brengen.

Minister Peeters (Open Vld) wil het elektrisch rijden stimuleren, met behulp van een premie. Maar dan wel enkel voor kleine elektrische auto's en tweedehands exemplaren.

"Het dure segment van de elektrische wagens willen we niet extra stimuleren, want mensen die zo'n wagen kopen, kunnen die normaal gezien ook perfect betalen", vertelde Peeters' woordvoerder aan Het Nieuwsblad.

En wat de tweedehandswagens betreft, klinkt het als volgt: "Als onze buurlanden wel zo'n premie invoeren en wij niet, dreigt de tweedehandsmarkt voor elektrische auto’s in ons land volledig leeg te lopen."

Of er ook geld is om deze premie te bekostigen, zal bij de begrotingsgesprekken van de Vlaamse regering, in september, moeten blijken. Daarnaast moeten ook coalitiepartners cd&v en N-VA dan nog gewonnen zijn voor het idee.