"Kinderen en zelfs baby’s die op straat slapen, het gaat door merg en been"

door: STS
Jeremie Vaneeckhout
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) krijgt van Groen de dringende vraag om noodmaatregelen te treffen.

Er is momenteel een tekort aan opvangplaatsen voor iedereen, waardoor sommige mensen uit de boot vallen en de nachten op straat moeten doorbrengen.

"Tientallen gezinnen en minderjarige asielzoekers slapen op straat. Naarmate de temperaturen zakken, wordt deze situatie alleen maar schrijnender", klinkt het bij Groen-covoorzitters Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji.

"Beelden van vluchtelingen die op straat slapen, kinderen en baby’s zelfs, gaan door merg en been. Onze ministers stellen al maanden, in goede verstandhouding met het middenveld, oplossingen voor om uit deze opvangcrisis te raken."

"Het is meer dan tijd dat de Vivaldi-partijen hun schaduw overstijgen, en zorgen voor een dak boven het hoofd van deze mensen."

"We roepen staatssecretaris de Moor dringend op om in actie te schieten en onmiddellijk extra opvangplaatsen te creëren. Er zijn instrumenten om dit op korte termijn op te lossen, maar er wordt getalmd. De meest kwetsbaren mogen daar nooit het slachtoffer van zijn."

"Het kan niet zijn dat kinderen op straat blijven slapen, omdat partijen vasthouden aan hun eigen taboes in deze crisis."