"Krijg nog liever corona dan Belgische driekleur aan mijn raam te hangen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Je kon er niet naast kijken. Afgelopen weekend stonden de kranten vol met een paginagrote reclame die vraagt om de Belgische driekleur achter je raam te hangen.

Premier Alexander De Croo (Open VLD) roept de laatste tijd geregeld op om alle coronaperikelen te fixen met "1 ploeg van 11 miljoen". Afgelopen weekend werd een campagnefilmpje gelanceerd met de Belgische vlag. Een advertentie in de kranten deed zelfs een oproep: “Hang deze poster aan je raam, thuis, in de supermarkt, op het werk, op school..."

De kritiek bleef alvast niet uit op die campagne. "Dat er communicatiecampagnes nodig zijn om mensen door de moeilijke dagen heen te trekken, daar ben ik het mee eens", zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op VTM Nieuws. "Maar het is echt niet verstandig om daar een politieke, unitaire saus over te gieten."

Ook op sociale media regende het reacties. De scherpste lazen wij alvast bij Jeroen Bergers, voorzitter van Jong N-VA in Vilvoorde: "Ik krijg nog liever corona dan dat ik een Belgische driekleur aan mijn raam hang", schreef hij op Twitter.

Ook andere politici hielden zich niet stil over de advertentie.