"Laat ons hopen dat België niet in Griekse toestanden terechtkomt, maar cijfers zijn dramatisch"

door: MRO
Peter De Roover
Afbeelding bron: Photonews

Bij N-VA is men niet te spreken over de maatregelen die premier Alexander De Croo (Open Vld) afgelopen week aankondigde in zijn 'State of the Union'. N-VA-Kamerfractievoorzitter Peter De Roover waarschuwt voor Griekse toestanden.

De Roover hekelt dat de belastingdruk opnieuw stijgt. "De lastenverlaging op arbeid van zo’n 225 miljoen euro zou een alleenstaande op termijn 50 euro en een koppel 150 euro per jaar moeten opleveren. Die ene kleine belastingverlaging - die de regeringspartijen voortdurend probeerden op te peppen - verzuipt echter in een hele reeks verhogingen."

"Het zou ons iets te ver leiden om die allemaal te bespreken, maar het komt erop neer dat als we nu een muntstuk van 1 euro krijgen van de overheid, we die hebben betaald met een biljet van 5 euro", stelt Peter De Roover op zijn Facebookpagina.

"In een land waar het overheidsbeslag volgend jaar ruim 55 procent zal bedragen, is het behoorlijk krankzinnig om de belastingen nog verder te verhogen. En dat met een liberale premier."

"Wie heeft er na 20 jaar liberalen in de regering en een dergelijke overheidsbeslag nog communisten nodig, gaf ik collega Egbert Lachaert (Open VLD) te kennen in de studio van Terzake woensdagavond. Laat ons hopen dat het IMF ongelijk heeft en dat we niet in Griekse toestanden terechtkomen, maar dat de cijfers dramatisch zijn moge duidelijk wezen.