Metsu waarschuwt: “Paars-groen zadelt de toekomstige generaties op met de factuur”

door: WVDS

De uitspraak van PS-voorzitter Paul Magnette om van België een land zonder e-commerce te maken noemt N-VA-Kamerlid Koen Metsu wereldvreemd. Hij is ook zeer ontgoocheld in de arbeidsdeal van de regering-De Croo.

“De geloofwaardigheid van de Vivaldi-regering staat hier letterlijk in de uitverkoop. De PS denkt blijkbaar dat ze de geschiedenis van een wereld waar e-commerce boomt in haar eentje zou kunnen terugdraaien. Dat is compleet onverantwoord”, vertelt Koen Metsu aan onze redactie.

Ondanks de hoge werkloosheidscijfers en het hoge aantal langdurig zieken, vindt Koen Metsu geen activeringsmaatregelen terug in de arbeidsdeal. “De eerste echte activeringsmaatregel is voor mij het best bewaarde geheim van de Wetstraat. Alle fundamentele zaken blijven in de diepvries zitten.”

“Wat paars-groen nu doet is onze toekomstige generaties opzadelen met de factuur om vandaag een stukje volksgunst af te kopen. Wij hebben met N-VA gekozen om te besparen op de overheid en om mensen aan het werk te krijgen en te houden. Werken voor iedereen voldoende lonend maken, is wat ons betreft niet zo moeilijk.”

Bekijk het volledige gesprek met Koen Metsu over de arbeidsdeal in bovenstaande video.