Meyrem Almaci krijgt vervelend nieuws over haar zoon: "De zoveelste maal"

door: STS
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Groen-voorzitter Meyrem Almaci ondervindt aan den lijve hoe moeilijk de situatie in het onderwijs momenteel is. Veel klassen zitten in quarantaine. Ze vraagt zich af waarom Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zo afwezig is.

Intussen kan ook haar eigen zoon momenteel geen les meer volgen. "Vandaag opnieuw bericht gekregen dat zoonlief vroeger naar huis mag. De zoveelste maal. Leerkrachten, scholen en ouders verzuipen", stelt Almaci op Twitter.

"Maar minister van Onderwijs Ben Weyts geeft niet thuis. Wat is de situatie, welke begeleiding voorziet de minister? We hebben er het raden naar."

"Het is vreemd dat we gezien de situatie in het onderwijs, waar leerkrachten en hele klassen in quarantaine gaan en men echt de alarmklok luidt, we eigenlijk niet goed weten waar minister Weyts is en waar hij mee bezig is", zei Almaci in 'Villa Politica'.

"Die afwezigheid is toch heel opmerkelijk. Je kan het onderwijsveld niet aan z'n lot overlaten. Je ziet dat leerkrachten bij bosjes uitvallen. Heel wat ouders, leerkrachten en scholen weten niet meer van welk hout pijlen te maken."

Download nu de gratis app van Redactie24