Parlementsvoorzitter Homans schept duidelijkheid na discussie rond El Kaouakibi: "Dat klopt niet"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Sihame El Kaouakibi is al maandenlang afwezig in het Vlaams Parlement en de zaak die zich rond haar ontwikkelt, zorgt voor heel wat discussie. Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans wil echter één misverstand uit de wereld helpen.

"Ik heb in verschillende media gelezen en gehoord dat men als parlementslid slechts één doktersbriefje zou moeten afgeven en dat men dan eigenlijk ingedekt is voor de volledige legislatuur. Dat klopt niet voor alle duidelijkheid", verduidelijkt Liesbeth Homans (N-VA) in Villa Politica.

Bovendien is het niet evident om een controlearts naar Sihame El Kaouakibi te sturen. "Wij konden geen controlearts sturen omwille van het feit dat er geen werkgeversrelatie is. Wie moet dat dan doen? Ik kan dat niet doen, de griffier kan dat niet doen en ook de plenaire niet."

Intussen onderzoekt de juridische dienst of er een mogelijkheid kan worden gevonden om toch een controlearts te sturen. "Als het juridisch mogelijk is, willen we een beroep doen op een controlearts", aldus Homans.