Prof trekt aan alarmbel: "Als ik Alexander De Croo was, zou ik hier niet blij van worden"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaming wil wel het minimumpensioen verhoogd zien worden, maar heeft geen zin om langer te werken. Dat blijkt uit een bevraging van de Universiteit van Gent.

"We studeren vrij lang en we stoppen vrij vroeg met werken. Tegelijk is er een hoog percentage mensen inactief: niet aan het werk, maar ook niet op zoek naar een baan", zei professor Arbeidseconomie Stijn Baert op Radio 1.

"De Vlaming is grote voorstander van het optrekken van het minimumpensioen naar 1.500 euro, maar langs de andere kant veel minder voorstander van hervormingen die dat hoger pensioen moeten betalen. Zoals het uitfaseren van het brugpensioen (SWT) of het ontkoppelen van onze pensioenopbouw van die gelijkgestelde periodes waarin we niet werken."

"Persoonlijk, als ik Alexander De Croo zou zijn, ik zou hier niet blij van worden", concludeert Baert. Dinsdag toonde die al aan dat de loopbaanduur in België korter is dan die in de meeste andere Europese landen. Lees ook: Slecht vooruitzicht: "Dan is minimumpensioen van 1.500 euro netto niet haalbaar".