PVDA kraakt akkoord van Di Rupo af: “Een miljard euro kunnen we uitsparen”

door: BVDO
Raoul Hedebouw
Afbeelding bron: Photonews

De PVDA wil het geheim akkoord dat Elio Di Rupo met de verzekeringssector afsloot, opblazen.

De overstromingen in Wallonië hebben voor een enorme schade gezorgd. De Waalse regering neemt daarvan een groot deel voor zijn rekening, terwijl het eigenlijk door de verzekeringen zou moeten betaald worden.

"Waarom zouden verzekeringsmaatschappijen slechts een klein deel van de schade betalen als ze de afgelopen jaren 15 miljard euro winst boekten", vraagt PVDA-woordvoerder Raoul Hedebouw zich af. "Het is de taak van de verzekeringsmaatschappijen om tussen te komen als het misloopt. Daar betalen wij elk jaar veel te dure premies voor.”

De nationale woordvoerder van de PVDA wil dat de Waalse regering terugkomt op het akkoord dat ze afsloot met de private verzekeringssector. Hierin werd afgesproken dat de verzekeringen tussenkomen tot een maximum bedrag van 590 miljoen euro, terwijl de totale schade geraamd wordt op 1,3 tot 1,7 miljard euro.

"Het door Di Rupo gesloten akkoord is een slecht akkoord, dat bovendien blijkbaar geheime clausules bevat die de minister-president weigert te onthullen. Het moet worden herzien. Het miljard euro dat de Waalse regering hiermee uitspaart, kan worden geïnvesteerd in de bouw van 8.000 nieuwe kwaliteitsvolle publieke sociale woningen.”