PVDA pikt het niet en lanceert petitie: "Mensen op zo'n manier controleren is niet oké, dat doe je niet"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De PVDA is niet te spreken over de plannen om drones met warmtecamera's in te schakelen om tijdens de eindejaarsperiode te controleren of iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. De partij lanceert een petitie.

"Het is niet oké om met drones de terrassen en tuinen af te sporen naar vuurkorven en terrasverwarmers. Dat doe je niet. We kunnen het virus enkel verslaan als we ook de grondrechten respecteren", vindt PVDA-voorzitter Peter Mertens.

De PVDA eist van de regering een verbod om drones en thermische camera's in te zetten. "We moeten het virus bestrijden en het is belangrijk dat de naleving van de maatregelen wordt opgevolgd. Maar er zijn grenzen aan wat aanvaardbaar is om de naleving af te dwingen. Dat doe je niet met drones, met thermische camera's of met kliklijnen. Dan installeer je een gevaarlijk precedent voor de toekomst, en creëer je nog meer wantrouwen, net op een moment dat je vertrouwen nodig hebt."

Petitie

"Laten we eerder investeren in brononderzoek, naleving van de richtlijnen op de werkvloer en versterking van de zorg. 'Beat the virus, not the people' zeggen ze in het Engels. Versla het virus, niet de mensen", besluit Mertens. De petitie is te vinden op www.geendronevoormijnraam.be.