Tinne Van der Straeten en Zuhal Demir bekvechten, maar krijgen er allebei van langs

door: STS
Tinne Van der Straeten - Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

De federale en Vlaamse ministers van Klimaat, Tinne Van der Straeten en Zuhal Demir, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Maar beiden werden terechtgewezen.

Van der Straeten (Groen) sneert in Het Nieuwsblad naar Demir, die het vliegtuig naar Marbella nam om enkele dagen vakantie te nemen: "Wij moesten níét snel nog uit vakantie terugkomen om klimaatmaatregelen bij elkaar te schrapen."

Demir (N-VA) diende haar van antwoord op sociale media: "Juist Tinne, jullie hebben vlak voor de klimaattop nog snel miljarden subsidies voor fossiele gascentrales en meer CO2-uitstoot goedgekeurd."

Rik Van de Walle, rector van de UGent, vindt dat het welletjes geweest is en dat het gekibbel moet plaatsmaken voor dialoog.

"Kan. Dit. Ophouden. Alstublieft?", klinkt het op Twitter. "Ga aan tafel zitten. Samen. Met alle bevoegde ministers van het land. Stop met elkaar publiek te beschimpen. Debatteer inhoudelijk. Dat mag hard gaan. En kom naar buiten met één gezamenlijk plan. Minder dan dat is volstrekt onacceptabel."

Download nu de gratis app van Redactie24