Tom Van Grieken maakt duidelijk statement: “150 euro meer voor hen”

door: BVDO
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

1 mei maandag, maar dat is al lang geen dag meer van enkel de socialisten. Ook Tom Van Grieken (Vlaams Belang) deed zijn zegje.

Voorzitter Tom Van Grieken van Vlaams Belang heeft maandag op zijn toespraak voor 1 mei in Turnhout een voorstel gelanceerd om de belastingvrije som van het leefloon en de tweede belastingschijf van 40 naar 30 procent te verminderen.

Daardoor zou elke werkende Vlaming zo’n 150 euro per maand extra opleveren. “Het is niet normaal dat mensen die een voltijdse job hebben, na de uren nog moeten bijklussen enkel om rond te komen of moeten aanschuiven aan de voedselbank”, zei Van Grieken.

Een alleenstaande zonder kinderen betaalt maar liefst 53 procent belastingen in ons land. “Dat betekent dat u pas na uw lunch begint te werken voor uw eigen loon. De regering is bezig met het einde van de wereld, de Vlaming met het einde van de maand.”

Een dergelijke maatregel kost de staat wel een hoop geld. “Zeker. Maar het is niet de Vlaming die boven zijn stand leeft, het is de Belgische staat die boven z'n stand leeft!”, besluit Van Grieken.